`

de Hanswijckers

Seussical was magisch!

Op 3 en 4 juni 2023 stonden de Hanswijckers in het Theater de Beun met Seussical de musical. In een theater volledig omgetoverd tot vrijplaats voor de fantasie kwam dit wonderlijke verhaal tot leven. De 27 jonge talenten van dit seizoen brachten door middel van meerstemmige muzikale nummers de verhalen van van de eigenzinnige Dr.Seuss naar het toneel.

 

De kat in de Hoed, de diverse inwoners van de jungle van Nool het volledige volk van Wie kwamen allemaal voorbij in deze uitgebreide musical. Een heel seizoen lang is er iedere donderdagavond keihard gerepeteerd onder leiding van Sophie van Hecke. Nieuwe talenten voegden zich dit jaar bij de groep, maar ook huidige spelers hebben zich verder ontwikkeld en zijn dit jaar nieuwe uitdagingen aangegaan. Stuk voor stuk hebben ze een eigen groei doorgemaakt en we zijn dan ook trots op elke Hanswijcker. Zo werd er op grote schaal aan ieders zelfvertrouwen gewerkt. Een aantal zongen voor het eerst meerstemmig, anderen leerden groter te spelen, het eigen maken van de ruimte op het toneel, nieuwe bewegingen, voor het eerst solo zingen, mimiek te gebruiken of rollen te spelen die ver van je af liggen. 

 

Het kleurrijke decor werd deels gemaakt van de decor blokken overgenomen uit BigFish van collega vereniging Scala uit Alkmaar. Onze collega’s op lange afstand van Musical F-act ondersteunen ons met ingezongen koorpartijen om mee te repeteren. Musicalvereniging Stella Duce huurden op hun beurt dan weer een deel van onze kostuums. Zo hopen we elkaar als verengingen vaker te mogen steunen en materiaal te kunnen recyclen. 

 

De meer dan 60 handgemaakte kostuums waren de kers op de taart van onze musical en gingen niet onopgemerkt voorbij. Het daverende applaus klonk niet alleen voor spelers op het toneel, maar ook voor alle hardwerkende vrijwilligers achter de schermen. 

 

Op de zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond mochten wij 3 maal een volle zaal verwelkomen. Wij willen iedereen bedanken die is komen kijken. Samen hebben we er een groot feest van gemaakt. We kijken uit naar volgend seizoen en hopen u allen weer terug te zien in het theater!

 

Lees hier het verslag van Mariska Steenbergen op musicalsites:

 

https://musicalsites.nl/hanswijckers-seussical-is-magical/#

 

 


Recent Nieuws

Audities 2023
25 juli 2023

Seussical
03 juli 2023

Repetities Seussical
03 april 2023

We Boffen
18 februari 2023

Seussical
23 november 2022

Open Les 2022
07 juli 2022
terug naar de nieuwsberichten