`

Richannel Wesker

Studeert aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater

de Hanswijckers

Musicals bij de Hanswijckers:

2017 Footloose – Travis

2018 Pay it Forward – Trevor Mc Kinney

2019 SHReK – Ezel

 

Hallo! Ik heet Richannel en ik ben 5 jaar lid geweest van de Hanswijckers.

Mijn ouder/verzorger heeft mij ooit aangemeld en zo ben ik (met tegenzin) in aanraking gekomen met musicaltheater.

In eerste instantie was ik niet zo enthousiast omdat ik als jonge jongen zijnde stigmatiserend over musical dacht. Ondanks dat ik niet zeker wist wat het stigma was, dacht ik tóch dat het niks voor mij was. Maar toen ik bij een open dag mocht komen kijken leek het tóch allemaal leuker te zijn dan ik dacht. Kijk daarom of je vooroordelen kloppen! Misschien mis je wel iets heel leuks!

Voor een amateurvereniging zijn de Hanswijckers vrij professioneel. De leden krijgen begeleiding van mensen uit het vak én de voorstellingen spelen ze in theater De Beun, waar het vaak voorkomt dat iedereen een zender krijgt. Hoewel ik als oud-lid niet durf te garanderen dat iedereen elk jaar een zender krijgt durf ik wel te garanderen dat professionals het licht en het geluid doen. Deze mensen maken het fantastische werk van de artistiek leiders en de kinderen vaak nóg beter!

Zoals ik eerder zei ben ik met tegenzin begonnen aan mijn musicaltheater avontuur, maar in de loop der jaren ben ik het erg leuk gaan vinden.

In een groep zoals de Hanswijckers krijg je de ruimte nieuwe dingen te proberen zonder er alleen voor te staan. Je leert op andere manieren samen te werken dan hoe je normaal gesproken zou samenwerken. En misschien wel het meest belangrijke: je doet iets wat je leuk vindt met mensen die dat ook leuk vinden. Samen werk je naar de dagen toe waarop je mag spelen voor vrienden en familie, van jou of van anderen.

Op het toneel of op de vloer leer je durven. Dingen doen die je nog nooit gedaan heb, dingen die je moeilijk vindt of misschien minder leuk vindt. Je leert gebruik te maken van jouw lichaam, jouw emoties, gevoelens en of gedachtes. En je leert hoe het achter de schermen kan gaan bij een musicalproductie. Er valt zóveel te leren!

Een goed voorbeeld van wat voor mij een goede les was, was de vrijheid nemen in de rol Ezel van Shrek de Musical. Ik kwam, en kom, ontzettend overeen met die rol, maar ik vond het toen nog heel moeilijk om mezelf mee de bühne op te nemen. Acteren is méér dan doen alsof je iemand anders bent. En daar kwam ik op dat moment achter.

Zoals een paar andere oud-leden, die mij voor gingen, ben ik de opleiding Musical Performer gaan studeren aan de Frank Sanders Akademie.

De repetities en de coaching van o.a. maar voornamelijk Sophie van Hecke hebben mij geholpen met het volgen van mijn droom. Nu is het aan mij om die droom uit te laten komen.

terug naar de wall of fame