`

Lisa Hoogstadt

Studeert aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater

de Hanswijckers

Musicals bij de Hanswijckers:

2018 Pay it Forward – Kelly Upstan

2019 SHReK – Draak / Heks

2020 Seizoen zonder voorstelling

 

Hai! Ik ben Lisa en ik heb 3 jaar bij de Hanswijckers gezeten. Daar voorafgaand heb ik een heleboel verenigingen versleten en me nergens echt op mijn plek gevoeld. Toen heb ik een lange periode alleen toneel gedaan en merkte ik dat ik het zingen en dansen toch erg miste en heb ik auditie gedaan voor musicalvereniging de Hanswijckers in Egmond. Hier werd ik met open armen ontvangen en warm welkom geheten. Al snel maakte ik hier nieuwe vrienden, wat voor mij heel bijzonder was, en ging ik met een warm gevoel elke week weer dat hele stuk naar Egmond fietsen.

De leukste rol die ik heb gespeeld is denk ik de draak in SHReK. Om al het menselijke los te laten en te bewegen als een dier, het was een grote uitdaging, maar ook heel gaaf!

Mijn fijnste herinnering is het eerste voorstellingsweekend dat ik met de Hanswijckers heb gespeeld. Ik had het op dat moment moeilijk met familieomstandigheden en iedereen, tot aan de backstage crew, was er voor me. Dat had ik nog nooit zo meegemaakt en dat zal ik ook nooit vergeten.

In het tweede jaar dat ik bij de Hanswijckers zat had Sophie me meegenomen naar de open dag van de Frank Sanders Akademie, waar ze ook lesgeeft. Dat was nog in mijn examenjaar en het jaar erna wilde ik graag een tussenjaar nemen, dus had Sophie me overgehaald om auditie te doen voor het Voorbereidend Jaar. Dus dat deed ik en ik was zowaar aangenomen. Nu zit ik in het derde jaar van de Frank Sanders Akademie en krijg ik nog steeds les van Sophie!

Ik heb een heerlijke tijd bij de Hanswijckers gehad en ik zou het zo opnieuw willen beleven!

terug naar de wall of fame