`

Lars Belleman

Afgestudeerd Artiest Theater aan het Nova College Haarlem

de Hanswijckers

Musicals bij de Hanswijckers:

2008 Peter Pan – Verloren jongen

2009 Into The Woods – Prins van Rapunzel

2010 Belle en het Beest – Kapitein

2011 High School Musical – Coach Bolton

2012 The Wiz – The Wiz

2013 Hairspray – Link Larkin

2014 Little Shop of Horrors – Audrey II (de Plant)

2015 Ja Zuster, Nee Zuster – Gerrit

2016 Fame – Schlomo Metzenbaum

 

Mijn naam is Lars Belleman. Ik heb tussen 2007 en 2016 bij de Hanswijckers gespeeld. Dit is mijn eerste aanraking met theater geweest. Ik heb mijn liefde voor toneel en muziek hier heel veel ontwikkeld. Het was een heerlijke speeltuin waar ik veel heb mogen ontdekken op gebied van theater. Ik herinner de Hanswijckers nog altijd als een hele leuke vereniging waar ik altijd met veel plezier naartoe ging en ik hoop dat dat voor de huidige lichting nog altijd zo is.

In deze 9 jaar dat ik bij de Hanswijckers heb gespeeld, heb ik verschillende regisseurs, choreografen en zangdocenten zien komen en gaan. Ik zie dat als een voorrecht, omdat ik van veel verschillende mensen heb kunnen leren en mij met veel verschillende blikken op theater heb kunnen laten voeden.

Little Shop of Horrors is één van mijn favorieten voorstellingen geweest. Dit omdat ik een fantastische rol had als Audrey II, de mens-etende plant, die probeerde de wereld te veroveren. Dit was voor mij een zeer uitdagende rol omdat er veel disciplines had die niet ‘standaard’ gevraagd werden. Ik moest dienen als poppenspeler en stemacteur.

In 2017 ben ik begonnen met een opleiding Artiest Theater in Haarlem en heb deze Cum Laude in 2020 afgerond. Mijn doel is om in de toekomst aangenomen te worden op een HBO Toneelschool. Op dit moment volg ik de opleiding Logopedie in Groningen en zit ik in het bestuur van de studentenvereniging.

terug naar de wall of fame