`

Aniek van Dijk

Studeert aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater

de Hanswijckers

Musicals bij de Hanswijckers:

2018 Pay it Forward – Mevrouw Greenberg

2019 SHReK – Moeder Oger / Peperkoekje

Hoi allemaal! Ik ben Aniek van Dijk, 19 jaar. Ik heb twee jaar meegespeeld in de voorstellingen van de musicalgroep 'De Hanswijckers’. De eerste voorstelling waar ik aan meedeed was ‘Pay It Forward’. Hierin speelde ik Mevrouw Greenberg en een rol in het ensemble. Het was mijn eerste jaar, dus allemaal een beetje spannend! Gelukkig waren de andere leden heel erg gezellig en aardig en we deelden natuurlijk dezelfde passie: musical! Het was echt leuk om elke donderdag weer bij elkaar te zijn om te repeteren. Ik vond zelf zang het leukst, lekker zingen met de hele groep! Ook heb ik ook veel geleerd op het gebied van spel en dans.

 De voorstelling was in Theater de Beun, een echt theater! Het was een super leuke ervaring want we kregen bijvoorbeeld ook zenders, van die microfoontjes die langs je wang of voorhoofd zitten. Ik was super enthousiast en wilde daarom nog een jaar meedoen met de Hanswijckers. Het tweede jaar speelden we ‘SHReK’. Hier speelde ik onder andere moeder Oger en Peper.

Wat ik zo leuk vind aan de Hanswijckers is dat iedereen de kans krijgt om lekker mee te zingen, dansen en acteren. Sophie van Hecke is de artistiek leider die mij vertelde over de Frank Sanders Akademie. Omdat ik musical zo leuk vond en eigenlijk nooit kon stoppen met zingen heb ik auditie gedaan voor de Vooropleiding. Ik werd aangenomen en ben uiteindelijk ook aangenomen op de Vakopleiding. Kortom, mede door de Hanswijckers ga ik mijn droom achterna!

terug naar de wall of fame